Prajitura cu foi de napolitane

de laura_n in Prajituri, 11 Oct 2013 | 13361 vizualizari

 

In weekend am cumparat un pachet de foi de napolitane. Chiar ma gandeam cu ce crema as putea sa le umplu, cand a aparut reteta ideala. Lia Maria (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-foi-de-napolitane-12708.html) a adus o reteta grozava si nici nu am stat mult timp pe ganduri. Am si executat-o. Atat ca pachetul meu continea 5 foi si prajitura nu a iesit atat de inalta.
A iesit delicioasa, si cum ma impac un pic mai bine cu ideea de "cociolata", am si gustat din ea.
Grozavaa! Lia Maria, multumesc nespus ca ai impartasit aceasta reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi napolitane
  • 400 gr biscuiti cacao
  • 200 gr nuca macinata
  • 300 gr zahar brut
  • 200 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 400 ml lapte dulce
  • 3 lg rom (coniac)
  • 50 gr nuca cocos
  • 100 gr migdale macinate
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitane:

Punem la fiert intr-un vas, zaharul, cacaoa si 200 ml lapte dulce. Amestecam cat sa se topeasca zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam din nou sa se topeasca untul. Adaugam cateva linguri de rom sau coniac.

Rasnim (nu rajnim :)))) ) rapid biscutii si nuca si le amestecam intr-un castron. Punem deoparte cateva linguri si adaugam si migdale, pt ornat la sfarsit.

Luam siropul de cacao si il turnam peste amestecul de biscuiti cu nuca. Adaugam si nuca de cocos si amestecam bine. Mie mi-a iesit o compozitie vartoasa pe care am subtiat-o cu restul de lapte.

Folosim o tava in care asezam fiecare foaie de napolitane, punem un strat subtire de crema. Ultima foaie o ungem cu crema si presaram amestec de biscuiti, nuca si migdale. Am pus un fund din lemn peste prajitura ca sa se preseze uniform si am dat la rece. 

Dupa cateva ore de stat presata, la rece, putem portiona prajitura.

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 36 - 37 lei.

2

data viitoare experimentez cu piure de castane.

3

prajitura se poate glazura cu ciocolata topita, insa eu am preferat amestecul de biscuiti si nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Cris2711 1

11.10.2013, 21:55

Mi-ai pus deoparte,nu?Ca am fost harnicutza

Aurelia 07_07 1

14.10.2013, 07:12

La favorite

anca_rm 1

15.10.2013, 11:19

tare buna trebuie sa fie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema de caramel si nuci